Hoe houd je jouw werkomgeving in Almelo schoon

Een schone werkomgeving is belangrijker dan je denkt. Dit geldt voor zowel op kantoor als thuis. Een goed opgeruimde werkomgeving geeft je namelijk de ruimte om efficiënt te kunnen werken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een schoon kantoor zorgt voor gelukkigere en productievere werknemers. Ook is er in een schoon kantoor minder ziekteverzuim! Het is daarom belangrijk dat jouw werkgever (of jij als baas) ervoor zorgt dat het bedrijfspand goed schoon is.

Schakel een schoonmaakbedrijf in!

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw werkomgeving (zoals bedrijfspand, kantoor of winkel) schoon is, zou je een schoonmaakbedrijf kunnen inschakelen. Hiervoor kun je uiteraard op het internet op zoek gaan naar ‘schoonmaakbedrijf Almelo’ of rond gaan kijken in je eigen omgeving. Wanneer je een schoonmaakbedrijf hebt gevonden die aansluit bij jouw eisen en wensen kun je afspraken maken voor bijvoorbeeld periodieke schoonmaak. Met een schoonmaakbedrijf die periodiek langskomt kan je er zeker van zijn dat jouw werkomgeving schoon blijft.

Wat kun je zelf doen?

Bij sommige schoonmaakklusjes kun je niet gaan wachten tot dat een schoonmaakbedrijf langskomt. Je zal daarom ook zelf een paar kleine klusjes moeten uitvoeren om jouw werkomgeving schoon te houden. Hier zijn een aantal tips die je zelf makkelijk kan uitvoeren:

Een schone vloer

Zorg dat vlekken of rommel op de vloer meteen opgeruimd wordt. Veeg hem aan of ga er even met de stofzuig overheen. Haal over een harde vloer gelijk een dweil heen en zorg ervoor dat hardnekkige vlekken op de vloer meteen schoon gemaakt worden.

Vuilnis

Zorg dat jouw werkomgeving investeert in prullenbakken. Zo kan iedereen afval makkelijk en snel weggooien en blijft het niet slingeren. Prullenbak vol? Zorg dat deze meteen geleegd wordt en dat de zak in een vuilnisbak of container terecht komt.

Rommelig bureau

Hou je aan het zogenoemde ‘clean desk policy’. Zorg ervoor dat aan het einde van je dag jouw rommelige bureau helemaal opgeruimd is. Zo Kun je de volgende werkdag ook weer fris beginnen!

Comments zijn uitgeschakeld.