Vier stappen voor het spik en span opleveren van jouw woning

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om je oude woning in goede staat achter te laten voor de nieuwe bewoners. Je moet ervoor zorgen dat het huis er netjes en schoon uitziet. Daarnaast moet je in de meeste gevallen een lege woning opleveren. Alle meubels moeten er dus uit. Je huis leeghalen en schoonmaken is nogal een grote klus, waar je niet zomaar mee klaar bent. Wij vertellen daarom hoe jij in vier stappen jouw woning spik en span achter kunt laten voor de nieuwe bewoners. Benieuwd? Lees dan snel verder.

  1. Inpakken

Als eerst begin je met het inpakken van jouw spullen. Het is verstandig om hier al mee te beginnen wanneer je nog in het huis woont. Stop al je spullen die je niet meer nodig hebt voor de verhuizing in verhuisdozen. Zorg ervoor dat je jouw spullen goed inpakt. Zo moet je extra voorzichtig zijn met breekbare spullen en moet je niet te veel zware spullen in dezelfde verhuisdoos stoppen. Een goede tip is om gelijk de spullen weg te gooien die je helemaal niet meer gebruikt. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van jouw spullen. Dit voorkomt een hoop stress.

  1. De woning ontruimen

Nadat je al je spullen hebt ingepakt, moet de woning leeggehaald worden. Dit is iets waar je behoorlijk tegenop kunt zien. Een goede tip is om zoveel mogelijk mensen te vragen om jou te helpen, want vele handen maken licht werk. Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Het bedrijf komt dan de woning ontruimen. Dit scheelt jou een hoop werk.

  1. Schoonmaken

Nadat je al je spullen hebt ingepakt en de woning is ontruimd, kun je beginnen met schoonmaken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een schoonmaakbedrijf in te huren. Een schoonmaakbedrijf zorgt ervoor dat de woning er spik en span uit gaat zien.

  1. De laatste check

Als je er zeker van wilt zijn dat je al jouw spullen mee hebt en dat alles goed schoon is, raden wij je aan om een laatste check te doen. Ga alle ruimtes in het huis nog eens langs om te kijken of alles leeg en schoon is. Vergeet vooral niet alle kastjes en lades te checken. Heb je alles gecontroleerd? Dan is de woning klaar om opgeleverd te worden aan de nieuwe bewoners.

Comments zijn uitgeschakeld.