eiken vloer

Een houten vloer is geweldig mooi maar hoe hou je een parket eiken vloer nou mooi? In dit artikel lees je hoe je een eiken parket vloer reinigt en deze onderhoud.

Wat is het gevolg van olie op uw vloer

Als u een eiken parketvloer heeft aangeschaft dan is deze geolied met een masterolie. De olie dringt in de poriën van het eiken en beschermt het zo tegen vuil en vocht. De olie kan er ook voor zorgen dat de vloer gekleurd wordt, als dit zo is dan is er een kleurpigment toegevoegd aan de olie. Masterolie geeft de vloer vaak ook een matte afwerking waardoor de natuurlijke uitstraling van het eiken blijft. Toch vergissen mensen zich want om de vloer goed te kunnen beschermen heeft de olie onderhoud nodig. Regelmatig vloeronderhoud is dus erg belangrijk.

Hoe gaat onderhoud met olie in zijn werk

Het beste is om de vloer twee keer per jaar aan te sterken met onderhoudsolie. Als je je vloer in onderhoudsolie wilt zetten is het belangrijk dat de aangebrachte zeeplaag en vuil worden verwijderd. Maar ook hier geld dat je niet te vochtig moet dweilen omdat er dan vuil laat liggen, dus laat de vloer goed drogen. Hierna kunt u de onderhoudsolie aanbrengen, het beste is om deze goed te schudden voor gebruik en al helemaal als er kleurpigment aan toegevoegd is. De onderhoudsolie moet u vervolgens vijf minuten laten intrekken om daarna de olie goed in te boenen, dit kan met bijvoorbeeld een katoenen doek. Laat de houten vloer 4 uur droegen en betreed de vloer de eerste 24 uur alleen op sokken.

Comments zijn uitgeschakeld.